Min älskade 3åring

Idag är en sån dag som jag skulle kunna sitta och skriva hur mycket som helst, men som ni vet så tillåter inte mitt liv det. Just precis nu har jag en liten Hedda liggandes med huvudet i mitt knä, så som hon har somnat sista fyra nätterna . Hon är känslig som tusan då hennes lilla näsa rinner konstant, och täpper igen på nätterna när hon försöker sova, så vi får se hur länge jag får skriva :)
 
För 3 år sen idag, satt jag som fastklistrad vid min lilla lilla Williams sida, där han låg i den lilla "baljan" på nyföddintensiven, på den mest övervakade avdelningen... Avdelning 18.
Där han låg och kämpade för livet... Alla helt ovetande om vad som väntade. 
Han var det vackraste jag någonsin hade sett, och hans stora ögon som såg rätt in i hjärtat på mig! Hade aldrig tidigare haft en sån ögonkontakt, aldrig sett förmåga i ögon till en så liten människa...
Mörkmörkblåa, stora, vackra ögon..
Han hade sladdar, ledningar och venifloner överallt, kan säga att det inte fanns mycket hud på den lilla kroppen kvar att gosa med. 
Jag satt med min hand på hans huvud, utan att stryka, och höll hans lilla lilla hand. 
Ja som sagt, skulle kunna skriva hur mycket som helst..
Vi satt där, Patrik och jag, nybörjare, ovetande och livrädda !
Den rädslan vi satt på är helt obeskrivlig!
För 3 år sen fick jag allt jag någonsin kunde ha önskat mig... En William ! 
Min stolthet, min stora kärlek, min alldeles egna son (o Patriks såklart ;) )
 
Som många av er vet har William kämpat fler gånger än vad jag ens kan minnas för att få vara här med oss, starka, underbara unge ! <3
 
Han har visat mig vad som är viktigt i livet, vad man ska vara rädd om, och vad man ska prioritera .
Jag valde, att för 3 år sen, att ändra på hela mitt liv, sätta min William i första rummet, skydda och försvars honom varenda minut på dygnet !
Ett val jag ALDRIG kommer att ångra!
Det mest självklara val jag någonsin tagit.
Jag har varit mamma, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, lungläkare, socionom, advokat o säkerligen mycket mer till min son, och jag kommer fortsätta med allt det så länge det än behövs.. Ja, mamma kommer jag förstås va resten av mitt liv ;) 
 
I 3 år har jag skrattat, gråtit, skrikit och kämpat, tillsammans med och för min William och jag har aldrig en enda gång känt mig det minsta irriterad på honom. Man kan inte bli det på honom, han förtjänar aldrig det, han är världens snällaste, mest tålmodiga och duktigaste barn på denna jord!
 
När jag blev gravid med Hedda, var det till 99% för Williams skull, att han skulle få ett syskon, någon att dela glädje och sorg med, någon att leka med, bestämma över, köra med, ta hand om och busa med :)
Jag tänke i 9 månader att det var omöjligt att älska ett till barn, (jag tror att alla flerbarns föräldrar tänker så med just barn nr 2, men för mig blev det nog extra svårt att tro mtp att William är just William) men, helt plötsligt var hon där, lillasyster. Så otroligt lik sin bror när han var nyfödd, så otroligt vacker och mysig... Helt plötsligt hade jag plats för två ! Älskar mina barn precis lika mycket, och Heddas smärtor värker också i mitt hjärta.. Men som ni säkert alla förstår kommer William alltid vara den som lärt mig livets stora mening !
Och Hedda kommer växa upp med sin starka bror, och även få henne till att tänka större, automatiskt ha en annan förståelse och ödmjukhet.
 
Tillbaka till bara William, det är hans dag idag :)
Morgonen började väl inte helt så som är normalt för andra 3åringar, nej, utan William var tvungen till sjukhuset för att byta knappen på magen som höll på att ge sig helt.
Endel tårar till en början då han fick ont, för att sedan när allt var över gick tillbaka till att vara glad igen :)
Han fick ett paket av personalen på Ullevål, SÅ HIMLA GULLIGT ! Super fina saker !!
Kom hem till ett rum med massor av ballonger i taket som fina Petra hade ordnat .
Vi hade paketöppning med massa presenter :)
 
 
Även pearl och Petra gav jätte fina presenter <3
En nöjd 3åring med massa goljud !!!!
 
Nu på kvällen här vi fikat riktig gofika! Pearls man kom med cupcakes som pearls kusin hade bakat, så himla fina och så himla himla gulligt !!!
Vi har så otroligt mycket fina människor runt oss !
 
Nu är det en liten tröttis som ligger där ute i sin säng, mycket intryck och mycket som hänt idag :) 
Fått massvis med sms, ljuduppspelningar, videos och facetimesamtal plus massor med gratulationer på instagram och Facebook och det vill vi säga TACK så mycket för :)
Ni är fina !
 
Nu ska jag försöka sova, då Heddis fortfarande är krasslig, och mycket vaken på nätterna, så jag orkar morgondagen :)
Vi ska va hemma imorgon med, bilen ska lämnas in över en dag så då kommer han sig inte till dagis :)
 
Här kommer bilder på en pyyyyytteliten William, bara någon/några veckor gammal, bilder från igår och idag och cupcakesen :)
 
Bebisskrutten
 
 
 
 
 
Födelsedag
 
 
 
Alla presenter :)
 
 
 
Disco igår (William trycker själv för att discokulan ska lysa och snurra)
 
 
Petra och William äter klubba på discot :)
 
 
 
 
 
 
 
Ett liv med en allvarlig sjukdom | | Kommentera |
Upp