Nedräkning .

(Fick en kommentar med en fråga om varför jag ska göra kejsarsnitt, jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg, så för att de som följer bloggen ska slippa läsa om det igen så länkar jag till det inlägget där jag kortfattat förklarat om varför, vill du/ni ha ett mer detaljerat svar så får du/ni kommentera igen . Här är länken : http://elinoslo.se/2013/october/lite-lattare-i-brostet.html )
 
 
 
Ja, efter kejsarsnittskursen känns det som att nedräkningen börjat på riktigt :)
Det var faktiskt en riktigt bra förberedande kurs , vi var bara 3 st som skulle snittas där .
Jag noterade alla smådetaljer som jag tänker är stoooor risk att jag glömmer med min gravid-hjärna i kombination med mitt annorlunda liv .
Patrik följde med mig, men inte med in på kursen . varken han eller jag kände att det var varken nödvändigt eller behövligt .
O det är jag väldigt glad över såhär i efterhand .
Vi pratar om nästan allt jag o Patrik, ännu mer så blev det efter Williams födsel , MEN vi är av det slaget att lite sparar vi på . jag anser inte att man måste ha detaljer över allt som händer i ens liv , eller som att ha öppen toadörr när det gäller toabesök, nagelvård eller dyligt .
Sen vet vi båda två att vi KAN prata om precis vad som helst med varandra, men som sagt, vi ser inte alla detaljer som helt nödvändiga - o även i detta tillfälle, inte alla saker jag vill dela med Patrik som jag ska genomgå .
Så han passade på att ta telefonsamtal till familj o promenerade runt sjukhuset .
 
Blev jag nervös ? mja, kanske lite . har ju inte tid att tänka över själva ingreppet med min vardag .
O nervositeten ligger till 99 % hos lillasyster , att allt ska gå bra med henne .
De allra flesta människor här i världen tänker när de är gravida att "Bara mitt barn är friskt så spelar ingenting annat någon roll" (sen finns det ju självklart dessa ytliga jävlar som oroar sig i hela graviditeten över om ungen blir söt eller ej) men för mig, och för oss tänker vi "Bara hon överlever spelar ingenting annat någon roll"
Så fokusen för mig, och min mage, den finns knappt .
Det kanske kommer, men just nu är det mer saker runt om som gör mig lite nervös .
får vi eget rum, eller MÅSTE jag dela ?
blir jag nr 1 på listan för snitt ?
att vara ifrån William , o inte kunna ha någon som helst kontroll över någonting alls i flera timmar (själva operationen på ca 1 timma + 3-5 timmar med spinalbedövning så benen är lama)
ja, mer såna saker jag tänker på om och om igen .
 
Blev dessutom en kontroll när jag var där . frågade en barnmorska om svullnaden som kommit i händer o fötter sista dagarna, ihop med en vidrig huvudverk så de tog urin, blodtryck o ctg .
fick återigen stränga besked av två olika barnmorskor om att VILA
Men förklarade för dom att jag inte kan det i mitt liv, o att vi bett om hjälp från bydelen men fått NEJ
De tittade förskräckt på mig, skakade på huvudet o la en hand på min axel !
 
 
Efter kursen åkte vi som sagt till barnvognshuset :D
köpte babysitter, vi valde en billig denna gg (till William köpte vi en för 900 spänn, o han kunde ju inte använda den, så den sålde vi för 500 :- . o man vet aldrig, hon kanske inte heller kan sitta i den, eller vill ! (denna gg packar vi inte upp den än)
oså hittade vi en åkpåse till William älskling, (japp, lillasyster får ärva den William har haft, men den är super bra, den fick vi av mamma o pappa när William föddes o det är ett bra märke som kostade endel då, o för William är den alldeles för liten nu)
så himla glada vart vi, det är en sån man kan växa i, som går upp till 6 år ;D wihuuuuu !!
Blev av märket Troller Iglo för 1700 norska spänn, men det är det såååå värt då han ligger jämt ! <3
o nu ni, ni som känner mig, nu ska ni få höra vad vi valde för färg, brun :D:D:D (o inte svart som jag gör 9 av 10 ggr med ALLT)
Så jävla skönt !
nu är det ingenting mer som MÅSTE köpas tills att liten kommer, nu finns alla måsten !
 
När vi kom hem möttes vi av ett väldoftande hem :)
Älskade mamma hade städat som en tok under alla timmar vi var borta, strukit juldukar, julstrumpor mm. ställt ut advents ljusstakar osv.... så underbart jävla skönt ! TACK <3
Liten William-gos hade somnat mitt i leken också, o sov som en stock i flera flera timmar, o vaknade vid 22 :S
men då fick han komma ner på golvet o leka lite innan 23-måltiden, sen satt nattvakten o myste med honom till kl 03, då han sött somnade o sov hela natten <3
 
Mamma jobbade dagen idag då det är julbord med firman som hon o Hanna ska iväg på, så jag fick sovmorgon till halv 10 faktiskt , DET BEHÖVDE JAG VERKLIGEN !! är ju inte många timmar sammanhängande sömn jag får nu .
Somnade dessutom ifrån våran serie igår kväll medans Patrik killade mig på ryggen och i håret , innan det fick jag ordentlig fotmassage o även lite nackmassage, det behövde jag också :)
<3
 
sen jag klev upp har jag ordnat, nån som blir förvånad ? haha
fixat färdigt "fysio-mappen" som ska ligga här hemma, med bilder och förklaring på övningarna . o det var inte bara bara kan jag lova er, för ett jävla pillande !
skrivit ut det nu, o bara en sida som saknas med olika liggställningar på William, o nu sover han så får vänta lite med det .
Börjat lamminerat, men plasten tog givetvis slut, men Patrik är o julhandlar lite o köper med, så idag blir skiten färdig !!!!
Har även fixat en mall till Nordre Aasen, så fysion där borta kan skriva förklaringen för övningarna på norska :)
Jag har inge problem med att skriva på norska, kanske mer problem att skriva på svenska nu för tiden, då alla mail o sånt alltid skrivs på norska, MEN just när det jobbar en fysio där borta känns det bättre om hon får med rätta termerna för just sjukgymnastik :)
Så den ska jag maila över o se om den blir färdig tills William ska dit nästa gg :)
 
Har även haft ett samtal med ena socionomen ang en miljon saker, o även mailat några stycken .
Att bara vila, som ni märker/förstår är alltså omöjligt i mitt liv !
 
William har lekt med mormor hela förmiddagen, o sen kom hanna o de har härjat med honom :D
Så nu ska jag faktiskt passa på en stund, innan Patrik kommer hem med plasten, att lägga mig i sängen o se ikapp serien o äta gurka !
 
 
Ett liv med en allvarlig sjukdom | | Kommentera |
Upp