Sep. 30, 2012

Med tanke på omständigheterna fick vi, trots det en JÄTTE FIN dag igår . W var super pipig hela morgonen, men var också första dagen helt utan smärtlindring (förutom panodil) . Pipandet lät egentligen inte som ont, utan mer obehag... Mot eftermiddagen blev det mycket mycket bättre så efmiddagen o kvällen var han den godingen vi känner <3

På morgonen låg det två presenter från Evelina, en stor barbamamma och en "Lillelam" filt (som jag tittat på i en månad nu men tyckt var lite väl dyr) så underbart fin är den o William har verkligen världens bästa dagvakt !!! :)
Han fick även presenter av våra favorit sykepleiere på medicinsk post, Williams premär. Tigergutt filmen o en asa söt liten giraff godsedjur :)

Blev lite kalas stämning när personalen där nere kom in med en gräddtårta , så gulligt av dem ! O på kvällen fick vi även hemma bakad pizza (w var det enda barnet på rummet så vi riktigt njöt)

Något jag inte ville skriva om igår är att i förrgår fick vi en liten tillbakasmäll....
Att Ws ena lunga såg sämre ut på
Röntgen än vad den gjorde innan op. Och att ventileringen på lungorna låg på 17 (ska ligga mellan 40-70)
så de höjde trycket på BPAPen med en gg , o nu när han inte kan spy funkade det, tack och lov.
Oså fick vi ett tråkigt läkarsamtal där de berättade om detta o innebörden av det hela var att lungorna kan klappa samman när de ventileras så dåligt o stor risk för lunghinneinflammation :/
O det är ju direkt livsfarligt för W att få..
Så in med massa Fysio, oavsett Williams dagsform, hostmaskin minst tre ggr i dygnet (kan förklara mer om hostmaskinen en annan dag, men kan säga så mycket som att det är helt förfärligt att se på :( men hjälper honom jätte mycket, att få upp slemklumpar som troligtvis legat i lungorna o tättat till..
Därför jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte andats ut än.....
Det verkar stabilare nu med lungorna, men vi kommer vara tvungen att vara väldigt på med fysio,mobilisering o host nu en tid framåt....
Känns som att allt hänger på en skör tråd hela jävla tiden..
Men han är stark, min lille <3

Kanske flyttar upp idag eller imorgon, allt beror på lungorna... O då tror jag att man börjat andas ut mer, o då ska vi ha ännu mera firing !!! Ordentligt ska det vara när lillgris fyller 1 år :)


Igen, underbara människor som hjälper oss igenom denna tuffa tid ! Sinnes sjukt vad mycket värmande o stöttande jag får i sms , mail o här, av helt okända, som bekanta, som gammal bekantskap som närmaste vänner !
Är ett FÅTAL som skapat smärta, besvikelse, irritation . MEN , tyvärr lägger man vikt i även det dåliga, när man sitter i en såpass sårbar situation som oss tror jag det är oundvikligt.. Men då är det skönt att vi tillsammans är enade om vilka som vi ska lägga vikt på o inte.
Klart man blir sårad på en sån här resa, om något frågat en känslig fråga, sagt eller skrivit något olämpligt eller inte hört av sig alls, o även det är oundvikligt i denna situation, att inte stöta på sånt, men ont gör det för stunden ändå. Tack o lov släpper man det fort också då man vet vad mycket kärlek man har runt sig !

Nu hoppas jag, att william orkar kämpa sig igenom denna kamp, så han får läka, må bra o bli sig själv igen <3<3
O ska göra allt jag bara kan för att hjälpa honom :)

Barnintensiven, Bilder | | En kommentar |
Upp